Yandex Metrica

Güzellik Salonu Kurulumu Nasıl Yapılır?

Güzellik ve kişisel bakım sektörü dünya çapında hem kadınlar hem de erkekler tarafından tercih ediliyor ve hızla büyüyor. Güzellik salonu nasıl açılır? Kurulumunda neler gereklidir gibi sorularla bir göz atalım.

Güzellik Salonu Kurulumunda Gerekenler?

Güzellik Salonu açarken gerekenler iyi bir lokasyon, uzman estetisyen ve cihazlar geliyor. Peki hangi cihazları kullanılmalı, salon kurulumunda hangi cihazlar ürünler olmalı;

Buz Lazer Epilasyon Cihazı ( Artemis 600H, Letra D, Ultra Sense vb.)

Cilt bakım cihazı ( Beauty Sense, Aqua Magic, Arcanum, Luna vb.)

Bölgesel İncelme ( Emshape Sense, Emshape Duo, Ice sculpture vb.)

G5-Lenf Drenaj -Pasif Jimnastik ( Weight Sense, G5 )

Buhar-Loop

Sedye-Etejer- Tabure

Dövme Silme Cihazı ( Mermaid-c, Tattoo Sense vb. )

Hi-fu ( 3D Ares HE, Ares HI-FU vb. )

gibi birçok teknolojik cihaz güzellik salonuna almanız gerekir. Bu cihazların hepsine gerek duymayabilirsiniz. Ancak genellikle güzellik salonlarında bu cihazlar bulunur.

Güzellik Salonu Kurulumu Maliyetli Mi?

Güzellik Salonu açmak maliyetli olsa da kısa sürede harcadığınız parayı geri kazanabilirsiniz. Yapacağınız işlemlerle doğru cihaz uygulamaları ile güvenli bir cihaz temin edicisi ile çalıştığınızda hiçbir sorun yaşamayacaksınız. İşlemleriniz bir işlem daha getirecek. Dolayısıyla güzellik salonunuz da müşteri memnuniyeti sağlanırsa kar otomatik olarak artacaktır. Ayda 40 bin lira kazanmak da 80 bin lira kazanmak da sizinle çalışan uzmanlar ve işletmenizde kullandığınız cihazlarınıza bağlıdır. Yatırılacak olan sermayenin fazla olması girişimciyi biraz düşündürebilir. Ama unutmayın ki iyi cihazlar ile yapılan ve iyi sonuç elde ederseniz yatırdığınız sermayeyi kısa sürede amorti edeceksiniz. 

Güzellik Salonu Açarken Ne Kadar Maliyet Gerekir? 

Güzellik salonunuzu açacağınız yerin lokasyonuna bağlı, salon olarak kullanacağınız yerin maliyeti değişkenlik gösterecektir. Öncesinde sıkı bir araştırma yapmanızı varsa bölgedeki güzellik salonlarını incelemenizi ve yapacağınız harcamayı  diğer salonlara göre nasıl yapacağınızı belirlemelisiniz. İç tasarım, dekorasyon gibi etkenler kurulumdan önce harcayacağınız diğer maliyetlerdir. 

Güzellik Salonu Açarken Gereken Belgeler?

Nüfus cüzdanı fotokopisi

İkametgâh belgesi

2 adet vesikalık fotoğraf

Adli sicil kaydı

Meslek dalınıza göre ustalık belgesi

Vergi levhası

Tapu fotokopisi

Sigorta veya BAĞ-KUR belgesi

Çalışanların kurs belgeleri

Yapı kullanma izin belgesi

İlgili esnaf odası ya da ticaret odası kaydının fotokopisi

Güzellik salonu açabilmek için gereken belgeler bunlardır. Tabi bu belgeler değişiklik gösterebilir, ya da bu belgelere ek olarak farklı belgeler de istenebilir. Daha net bir bilgi almak için, işyeri açma ruhsatı servisine müracaat edilmelidir.


Güzellik Salonu Nerede Açılır? 

Güzellik Salonlarının kalitesi kadar bulunduğu konumda önemlidir. İşletmenin para kazanabilmesi için, iyi bir lokasyonda olması muhakkak şarttır. Bir güzellik salonu kırsal kesimde neredeyse hiç iş yapamayabilir. Bakımına düşkün kadınların yoğun olduğu ve potansiyeli yüksek semtler tercih edilmelidir. Lüks yerlerin seçilmesi aynı zamanda insanların gözünde kalite algısını daha da arttırır. Konum olarak şehrin önemli bölgeleri tercih edilmelidir. 

Güzellik Salonu Açarken Dikkat Edilecekler?

Güzellik salonu açmak için yeteri kadar sermayeniz var, belgeleriniz de hazır. Fakat bunlar yeterli değildir.  Güzellik salonunu açabilmeniz için bazı koşulları da sağlamanız gerekiyor.

İşyeriniz en az 75 m2 olmalı ve kapalı alan olmalı.

Ustalık belgeniz olmalı.

İşyerinizde WC bulunmalı.

Yangın merdiveni ya da acil çıkış kapısı olmalı.

Ekipmanların temizliği için dezenfeksiyon aleti bulunmalı.

Salonunuzun çalışma iznini gösteren belge, işyerinizde görünür bir yere asılmalı.

Eğer bu şartları sağlıyorsanız, güzellik salonu açabilirsiniz. Ruhsat başvurunuzu yaptıktan sonra, işyeriniz sağlık denetimine tabi tutulur. Bu aşamayı da sorunsuz bir şekilde atlatırsanız, işyerinizde hizmet vermeye başlayabilirsiniz.

Güzellik Salonu En İyi Lokasyon?

Konum olarak şehrin önemli bölgeleri tercih edilmelidir. Yoğun kalabalığın olduğu ama daha bakir kalmış bölgeleri tercih edebilir ve burada tekel konumuna gelebilirsiniz. Bölgede sizden başka Güzellik salonu olmaması sizin için avantaj olacaktır. Müşterilerin sizden başka gidebileceği yer olmaması kar ve müşteri portföyünüzü arttıracaktır. Tam tersi durumda diğer güzellik salonları ile rekabet içinde olacağınızdan oligopol yapıya uygun bir şekilde fiyat belirlemek zorunda olacaksınız. Müşterilerin diğer salonlar arasındaki tercihlerini de göz önünde bulundurulduğunuzda sizi seçmeleri için her zaman +1 fark sunmak zorundasınız. Seçeceğiniz lokasyon bu nedenle oldukça önemlidir. 

Güzellik Salonu Açmanın Avantajları

Güzellik ve bakım, kadınlar için oldukça önemlidir. Bu yüzden güzellik sektörü, her zaman varlığını sürdürebilecek bir sektördür. Güzellik salonu açmanın en büyük avantajlarından birisi de budur. Uzun vadede, ciddi kazançlar elde edebilirsiniz. Birkaç dakika süren işlemler bile, size yüksek miktarlı kazançlar sağlayabilir. Bu nedenle ilk etapta harcadığınız parayı çok kısa bir zaman içerisinde geri kazanabilirsiniz. Tabii lokasyon, uzman ve kullanacağınız cihazların buradaki önemini unutmayın. Kazancınızı artıracak olan bu 3 bileşene dikkat edin. 

Güzellik Salonu Açarken Cihaz Bilgilerini Nereden Alabilirim?

Güzellik Salonu açarken HERA Estetik’in sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyduğu deneyim ve tecrübelerinden faydalanabilirsiniz. Bunun yanı sıra sizlere sunmuş olduğu geniş cihaz yelpazesindeki tüm cihazlar hakkında arayarak veya firmamızı ziyaret ederek bilgi alabilirsiniz. Firmamızı ziyaret ettiğinizde showroomumuz da tüm cihazları görerek ve uygulama odamızda kullanarak cihazlarımız hakkında tüm bilgiye sahip olabilirsiniz.


Güzellik Salonu Kurulumu Nasıl Yapılır? Yakından Tanıyın


Güzellik Salonu Kurulumu Nasıl Yapılır? Teknik Özellikler